logo

TESCİLLİ İPSALA PİRİNCİ SOFRALARDA BİRİNCİ
KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

İPSALA PİRİNCİ, SATIR ET ve SAROS KÖRFEZİ RUMELİ TV EKRANLARINDA İZLEYİCİLER İLE BULUŞTU

İPSALA PİRİNCİ, SATIR ET ve SAROS KÖRFEZİ RUMELİ TV EKRANLARINDA İZLEYİCİLER İLE BULUŞTU

 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Rumeli TV’de canlı olarak yayınlanan ve Recep Duralın hazırlayıp sunduğu Trakya Program’da bölgenin tescilli yöresel ürünlerini tanıttı.

20 Nisan Perşembe akşamı saat 21:00’da Rumeli TV’nin İstanbul’daki merkez stüdyolarında gerçekleştirilen programa, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Cemil Çakıcı, Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, Uluslararası bir çok yarışmada Ülkesine madalyalar kazdıran Yiğit Kaan İşçimen ile Keşan Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi katıldı.

Canlı olarak yayınlanan programda, Saros Körfezi, İpsala Pirinci, Keşan Satır Et ve şu anda tescil sürecinde olan ve tescil başvuru yapılması planlanan bölgeye özgü birçok yöresel ürünün tanıtımı yapıldı.

Programda konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu özellikle tescilli ürünlerin marka değerinin korunması ve bu markaların değer kazanması konusunda izleyicilere bilgiler aktararak; “Dünya değerlerine sahip çıkmaya doğru gidiyor, bizde dünyayı takip ediyor, markalarımız ile büyüyoruz. Yöresel değerlerimizi geleceğe taşıyıp asırlarca yaşatacağız. Her marka o şehrin ismi ile anılmalıdır. Keşan TSO olarak bölgemize özgü ürünlerimizi tescilliyoruz ve marka değerlerini yükseltmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tescilli Keşan Satır Et’in sunumunun yapıldığı programda konuşan Keşan TSO Yöneticisi ve Satır Et Komisyonu Başkanı Yusuf Cemil Çakıcı, Satır Etin, etin en doğal hali olduğunu ifade ederek; Keşan TSO olarak Satır Eti 10 yıl önce tescilledik. Markalaşan satır etimizin bilinirliliği ve gelen talepler markalaşmadan sonra hızla arttı. Satır Et ve diğer yöresel ürünlerimizin tanıtımları ile ilgili çalışmalarımız devam edecek, şeklinde konuştu.

Saros Körfezi’nin de konu edinildiği programda konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen ise; yöresel değerler ile ilgili tanıtım filmleri ve tanıtım siteleri oluşturduklarını (www.sarosdanenerede.com / www.kesansatiret.com.tr / www.ipsalapirinci.com.tr) belirterek; “Saros Körfezi bir ayrıcalıktır. Saros'un ayrıcalığını Saros Körfezi'ne gelen bilir" şeklinde konuştu.

Programda, Keşan TSO'nun bölgeye kazandırdığı tescilli markaların baş mimarlarından olan Gıda Mühendisi Seda Havale’de yaptığı konuşmada, İpsala Pirinci'nin markalaşma serüvenini izleyicilere aktardı.

İpsala Pirinci Markasının Uluslararası başarılara imza atmış madalyalı aşçılarla güçleneceğine dikkat çekilen programda, 66 yıldır mutfak kültüründen gelen bir ailenin mutfaktaki son temsilcisi olan Yiğit Kaan İşçimen, İpsala Pirinci’nden yapılan pilav ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Program, Keşan Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi’nin Keşan Karşılaması gösterisi ile sona ererken programın sonunda Recep Dural’a özel paketinde Tescilli İpsala Pirinci hediye edildi.

Destek İçin
(+90) 284 714 11 37