logo

TESCİLLİ İPSALA PİRİNCİ SOFRALARDA BİRİNCİ
KEŞAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

İPSALA PİRİNCİ KİTAPLAŞTIRMA PROJESİ

İPSALA PİRİNCİ KİTAPLAŞTIRMA PROJESİ

Tescilli İpsala Pirinci’nden Yapılan Tüm Yiyecek ve İçecekler Kitaplaştırılacak…

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlileri Nasıf Koyuncu ve Özgür Altınel’in bir araya geldiği toplantıda, Keşan TSO tarafından tescillenen İpsala Pirinci’nden yapılan yiyecek ve içeceklerin kitaplaştırılması konusunda proje hazırlıkları başlatılması kararı alındı.

TRAMEP Projesi kapsamında hazırlanan ders kitaplarının dağıtımı vesilesiyle Keşan TSO’yu ziyaret eden Öğretim Görevlileri Nasıf Koyuncu ve Özgür Altınel, AB ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali destek sağladığı, Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması konulu proje kapsamında hazırlanan 8 ders kitabını, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na sundular.

Koyuncu ve Altınel ziyarette yaptıkları konuşmada, kendilerinin de katkıda bulundukları kitapların, başta turizm eğitimi veren meslek okulları olmak üzere, 2 gündür Keşan’da dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirttiler. 

Koyuncu ve Altınel; “Bu vesileyle hem kendi kitaplarımızı hem de diğer 35 yazarımızın hazırlamış olduğu turizm ile ilgili mesleki eğitim kitaplarını Keşan TSO’ya sunarak yöresel lezzetler üzerine birlikte yapılabilecek çalışmalar ile ilgili görüşmelerde bulunmak istedik. Yiyecek ve İçecek anlamında eğitim veren mesleki eğitim kurumlarında kullanılmak üzere, her biri konusunda uzman 35 yazar ve editörün çalışmaları neticesinde ortaya çıkan 8 ders kitabını ücretsiz olarak kurum ve kuruluşlarımıza dağıtıyoruz” dediler.

Konu ile ilgili konuşan Mustafa Helvacıoğlu’da; “Trakya Mutfak Kültürü ve Yemekleri Kitabını bir araya getirilmesiyle çok önemli ve yararlı bir kaynak oluşturulduğunu düşünüyoruz. Trakya’mızın yemek kültürü, Rumeli ve Balkanlardan gelen bir miras. Öğretim Görevlisi Sayın Ali Çakır ile diğer editör ve yazarlarımıza bu önemli kaynaklar için teşekkür ediyoruz. Bu proje vesilesiyle başka bir önemli çalışmayı da gündeme getirmek istiyoruz. Bu gün, değerli hocalarımız ile birlikte, odamız tarafından 16 Ekim 2015 tarihinde coğrafi işareti alınarak tescillenen İpsala Pirincimizden yapılan tüm yiyecek ve içecekleri içeren bir kitap projesini masaya yatırdık. İpsala Pirincinden yapılan ve özellikle bölgemize pirinçten yapılan has yemekleri içeren bir kitaplaştırma projesinin bölgemize oldukça faydalı olacağı kanaatindeyiz. Yiyecek ve içeceklerin tarifleri ile birlikte tanıtım videolarının da hazırlanması ve lansmanında kullanılmasının yanı sıra restaurantlarımızın da bu hazırlanan kitap kapsamında pirinçten yapılan yiyecek ve içecekleri menülerine koymalarını arzu ediyoruz” dedi.

Toplantı projenin ayrıntılarının görüşülmesi ve proje ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti.  

Destek İçin
(+90) 284 714 11 37